www.najdikancelare.cz logo

Sekyra zahajuje výstavbu kancelářské čtvrti v Praze na Smíchově

Developerská společnost Sekyra Group zahajuje druhou etapu svého rozsáhlého projektu nové pražské čtvrti Smíchov City, informuje E15.cz. Vzniknout zde mají tři administrativní budovy včetně nového sídla České spořitelny a hotelu.

Na soukromý projekt za 1,41 miliardy eur (35 miliard korun) naváže město a Správa železniční dopravní cesty, která zde pracuje na modernizaci železnice a výstavbě nového dopravního terminálu. Veřejné investice dosáhnou dalších 15 miliard korun (607 milionů eur).

Developerská skupina již téměř dokončila první obytnou etapu nové výstavby na bývalém železničním brownfieldu. Druhá etapa začíná v blízkosti Smíchovského nádraží a bude ze všech čtyř etap projektu nejrozsáhlejší.

Kampus České spořitelny budou tvořit čtyři budovy, mezi nimiž povede pěší bulvár. Součástí centrály bude i multifunkční auditorium pro 380 osob, na které naváže venkovní tribuna s pódiem pro 150 diváků. V areálu vznikne také Centrum finančního vzdělávání pro studenty a seniory. Kromě toho zde bude lesní školka a včelíny.

Kampus navrhlo rakouské architektonické studio Baumschlager Eberle Architekten společně s kanceláří Pavel Hnilička Architects+Planners. Stavbu bude realizovat konsorcium stavebních firem v čele se společností Strabag, podle níž jde o největší stavbu tohoto typu v České republice za posledních několik let.

V administrativní části Smíchov City developer vybuduje také krytou tržnici s pracovním názvem Smíchov Market.

Na konci letošního roku chce developer zahájit třetí etapu výstavby, jako pokračování obytné zóny na severu čtvrti. V rámci této etapy zde vznikne více než třicet domů s osmi sty byty. Parkování budou zajišťovat podzemní garáže.

Čtvrtá etapa výstavby bude přiléhat k Radlické ulici a měl by zde vzniknout veřejný prostor. Jeho součástí bude i stavba kulturně sportovního centra Radlická, které musí developer zachovat a které se stane středobodem budoucího náměstí. Nová čtvrť by měla být hotová v roce 2032, tedy dvanáct let po zahájení výstavby. Pracovat nebo bydlet by zde mohlo až dvanáct tisíc lidí.

Zaujal Vás tento článek? Přečtětěte si další články z našeho blogu.

Zdroj: E15, Property Forum